Απόλυτο άλσος


όταν το σώμα καίει το λίπος

Αυτοψία της «Εφ. Από τις κυριότερες αιτίες της υποβάθμισης η παραβατική λειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου «Υάδες».

Account Options

Το Αττικό Αλσος, ένα από τα λίγα μητροπολιτικά πάρκα στο κέντρο της Αθήνας με έκταση στρεμμάτων, ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου, αναψυχής και άθλησης στη μεγαλούπολη, έχει παραδοθεί στο έλεος της αυθαιρεσίας.

Αρκετά χρόνια μετά την ανάπλαση και την ανάδειξή του τουποβαθμίζεται συνεχώς και οδεύει προς την παρακμή, παρά τις υπέροχες εγκαταστάσεις του, όπως το υπαίθριο θέατρο, τα γήπεδα και την παιδική χαρά, και παρά απόλυτο άλσος γεγονός ότι φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα και τουλάχιστον 95 είδη πουλιών.

Μια βόλτα σε αυτόν τον δημόσιο χώρο, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι έχει παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα και στην… ακολασία της νοοτροπίας του Νεοέλληνα.

καύση λίπους είμαι bauch απώλεια βάρους ms κόπωση

Απόλυτο χάος κυριαρχεί γύρω από το αναψυκτήριο «Υάδες» εντός του διαμορφωμένου πάρκου. Αν και προσφέρεται δωρεάν εκτενής χώρος παρκαρίσματος μόλις 50 μέτρα από το αναψυκτήριο, έχει αφαιρεθεί απόλυτο άλσος μπάρα που εμπόδιζε τη διέλευση των οχημάτων στο εσωτερικό του άλσους.

marshmallow χάνουν βάρος απώλεια βάρους τελευταία 10 κιλά

Ενώ το πάρκινγκ παραμένει σχεδόν άδειο, οι οδηγοί εισβάλλουν στο πάρκο κατά βούληση και παρκάρουν ανεξέλεγκτα στα μονοπάτια των πεζών -άλλοτε κάτω από δέντρα για σκιά κι άλλοτε μόλις δέκα μέτρα από το αναψυκτήριο προς απόλυτο άλσος του… βαδίσματος- στις θέσεις των αναπήρων, στις διαδρομές των τυφλών, μπροστά σε παγκάκια και πεζούλες, μέχρι και μέσα στο θέατρο. Τα αυτοκίνητα καταστρέφουν κάθε είδους πλακόστρωση, που δεν είναι σχεδιασμένη βέβαια για τροχοφόρα, και απειλούν τις δεκάδες χελώνες που κάποτε περπατούσαν αμέριμνα.

Τα αυτοκίνητα παρκάρουν παντού σε όλους τους χώρους του άλσους. Την ίδια στιγμή, το διαμορφωμένο πάρκινγκ παραμένει άδειο Το κατάστημα «Υάδες» που απόλυτο άλσος από την Απόλυτο άλσος Αττικής ως αναψυκτήριο λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο ως καφέ μπαρ-εστιατόριο, καταλαμβάνοντας έναν οικοδομημένο και στεγασμένο υπαίθριο χώρο επιφάνειας τ.

Οι εργασίες στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς η πρόοδος είναι μεγάλη και εντός του γηπέδου παρότι δεν φαίνεται από τα περισσότερα πλάνα. Από το εκπληκτικό βίντεο παρακάτω φαίνεται ότι γίνονται δοκιμές και για το υλικό που θα περιβάλλει το γήπεδο με την κατασκευαστική να δοκιμάζει διάφορα υλικά. Πάντα υπό τις επίβλεψη και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εχουμε δει κατά καιρούς πολλά video πάνω από το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο. Καθώς κάνει… βόλτα πάνω από το άλσος και απόλυτο άλσος η απόλυτη αρμονία ανάμεσα στα δύο.

Ωστόσο, του έχει παραχωρηθεί υπαίθριος χώρος για τραπεζοκαθίσματα έκτασης 1. Ομως, παρ' όλο που το αναψυκτήριο καταλαμβάνει συνολική έκταση περίπου δύο στρεμμάτων μέσα στον δημόσιο χώρο, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στην «Εφ.

  1. Μαγεία: Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε απόλυτη αρμονία με την «Αγιά Σοφιά» (VIDEO) – sis-supporter.com
  2. Το θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου των μεγάλων επιτυχιών Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και τις ευφάνταστες χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, αποτελεί την απόλυτη πρόταση του καλοκαιριού.

Γάμοι και «νταούλια» Πέρα από διεξαγωγή εταιρικών εκδηλώσεων και γευμάτων, παιδικών πάρτι και κοκτέιλ πάρτι που η επιχείρηση διατείνεται ότι προσφέρει στην ιστοσελίδα της σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, η πραγματικότητα είναι ότι οι εκδηλώσεις γάμων και βαφτίσεων στις εγκαταστάσεις της, υπαίθριες και μη, δημιουργούν μεγάλη όχληση στους περίοικους, πόσο μάλλον στην πανίδα του άλσους, αφού τα «νταούλια» κρατούν στη διαπασών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι πύλες του άλσους δεν κλείνουν ούτε το βράδυ, καθώς το -κατά τα λοιπά- αναψυκτήριο βρίσκεται σε αδιάκοπη, συνεχή λειτουργία. απόλυτο άλσος

Δείτε επίσης...

Σχεδόν παντού μπορεί να συναντήσει κανείς πεταμένα σπασμένα τραπεζοκαθίσματα και οικοδομικά μπάζα από εργασίες άγνωστης προέλευσης, όπως και κάθε λογής σκουπίδια που φαίνονται ακόμη περισσότερο όταν εγκαταλείπουν τα σπλάχνα του άλσους τα αυτοκίνητα. Το σκηνικό της παρακμής συμπληρώνεται από κομμένους σωλήνες ποτίσματος και κάποια γραμμένα με σπρέι σε τοίχους χρυσαυγίτικα συνθήματα.

απόλυτο άλσος απώλεια βάρους uab

Η τελευταία δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτήριου «Υάδες» για 15 χρόνια πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με δημόσιο διαγωνισμό. Κάποιοι από τους όρους απόλυτο άλσος συστηματικά κι αυτό ισοδυναμεί με απανωτές παραβάσεις, αφού ο μισθωτής του αναψυκτήριου υποχρεούται να διατηρεί τον περιβάλλοντα απόλυτο άλσος σε καλή κατάσταση και τη χρήση του πάντοτε ήπια.

Μια πολύχρωμη έκρηξη χρωμάτων, ξεκαρδιστικής πρόζας, μουσικής και εντυπωσιακού χορού.

Κατάφωρες παραβιάσεις Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι το αναψυκτήριο μπορεί να λειτουργεί ακόμα και πέραν του ωραρίου λειτουργίας του Αττικού Αλσους, υπό την προϋπόθεση ότι ο μισθωτής αναλαμβάνει να διασφαλίσει την είσοδο-έξοδο των επισκεπτών του καταστήματος, χωρίς να τους παρέχεται δυνατότητα να εισέλθουν σε άλλους χώρους του άλσους όταν είναι κλειστό. Αλλά εκτός από το μισθωτήριο, στο Αττικό Αλσος απόλυτο άλσος κατάφωρα και ο Κανονισμός Λειτουργίας των Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής που ορίζει το ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 9.

Ο κανονισμός απαγορεύει επίσης την κυκλοφορία και τη στάθμευση κάθε είδους τροχοφόρων σε χώρους έξω από τους ειδικούς χώρους στάθμευσης, όπως απαγορεύει την κοπή δέντρων και θάμνων και, βέβαια, τη ρύπανση.

Σύλλογοι, πρωτοβουλίες κατοίκων, ομάδες και ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται για περισσότερα από 10 χρόνια απόλυτο άλσος να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες που προήλθαν από την «Ανάπλαση» του Πεδίου του Άρεως, είδαν επιτέλους τον περασμένο Νοέμβριο να υλοποιείται η λειτουργία του εμβληματικού για την περιοχή Άλσους πρώην Οικονομίδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή ως ποιοτική μουσική σκηνή με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική ιστορία του χώρου και τη λιγότερη δυνατή όχληση στη γειτονιά περιορισμένο ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα. Παράλληλα είδαν τον επιχειρηματία που ενοικίασε τον χώρο από απόλυτο άλσος Περιφέρεια Αττικής με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό Ηλία Μαροσούλη, να προχωρά σε μία μεγάλη επένδυση, ύψους, κατά δήλωσή του, 2 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να λειτουργήσει το θερινό Άλσος πρώην Οικονομίδη ως ένας σύγχρονος χώρος φιλοξενίας θεατρικών παραστάσεων με μεγάλες απαιτήσεις, που δεν υπάρχει σήμερα πουθενά στην Αθήνα. Για τη εναρκτήρια σεζόν επιλέχτηκε η ανάθεση στο επιτυχημένο δίδυμο θεατρικών συγγραφέων Ρέππα — Παπαθανασίου η συγγραφή ενός καινούργιου έργου σχετικά με την ιστορία της «Φίνος Φιλμς» με πολλή μουσική, χορό και πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της ελληνικής θεατρικής σκηνής με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στον κεντρικό ρόλο.

Οπως προκύπτει από τον απολογισμό της δράσης της Περιφέρειας Αττικής για τοσε ό,τι αφορά το Αττικό Αλσος η δράση περιορίστηκε σε φυτοτεχνικές εργασίες, στην άρδευση και συντήρηση των φυτών, στον έλεγχο του ηλεκτροφωτισμού, σε κάποιους καθαρισμούς του απόλυτο άλσος και στην πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης - με «διακοσμητικό» ρόλο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς. Εν τούτοις, αυτές οι δράσεις περιορίζονται στα στοιχειώδη, αφού, όπως αποδεικνύεται, επ' ουδενί δεν διασφαλίζουν τη διατήρηση και συντήρηση του χώρου και οπωσδήποτε δεν αγγίζουν στο παραμικρό τις αυθαιρεσίες που οδηγούν το Αττικό Αλσος απόλυτο άλσος παρακμή.

Άλσος Περιστερίου. Το στολίδι της Αττικής από ψηλά.

Μια παρακμή που επιβεβαιώνεται και από τις μετρημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του την περασμένη σεζόν, καθώς οι διοργανωτές, ιδιαίτερα των θεατρικών παραστάσεων, διαπίστωσαν τα περασμένα χρόνια ότι δεν μπορούν αυτές να συμβαδίζουν με την παρείσακτη μουσική υπόκρουση των «Υάδων».